در تولید کشک شیر پاستوریزه ابتدا به ماست تبدیل شده و با حرارت دادن ماست آب آن جدا و سپس آبگیری می شود و پس از نمک زدن به آن، محصول بدست آمده سرد و سپس بسته بندی می گردد. ماست مورد استفاده برای کشک ممکن است کم چرب، بی چربی و یا پرچرب باشد.میزان انرژی تولید شده با 100 گرم کشک حدود 105 تا 120 کیلوکالری است که می تواند به عنوان یکی از تامین کننده های انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود. در کشک خشک و پودر کشک رطوبت حداکثر 10 درصد، پروتئین حداقل 50 درصد و چربی حداکثر 11 درصد می باشد. کشک به علت داشتن اسید های آلی، ضدعفونی کننده دستگاه هاضمه (معده، روده کوچک و روده بزرگ) است. کشک به عنوان یک غذای نفاخ و هم آورنده و سفت کننده روده محسوب می شود به همین علت برای هضم راحت آن از نعنای خشک استفاده می شود.
محصول کشک قلمی خشک تنقلاتی ممتاز احمدی مارکت-500 گرم در دسته بندی کشک خشک محلی قرار دارد. این محصول از برند متفرقه می باشد. این محصول در نظر سنجی از کاربران در مجموع 10 رای ، نمره 70 را کسب کرده که نمره متوسط می باشد