از اواسط دهه 60 میلادی، روغن آفتابگردان به یک محصول گیاهی اقتصادی تبدیل شد و از آن زمان به بعد به عنوان بهترین روغن سرخ کردنی شناخته می شود. دانه های روغنی آفتابگردان حاوی مقادیر بالایی از ویتامین E، مواد معدنی، املاح و آنتی اکسیدانی به نام آلفا-توکوفرول هستند. روغن آفتابگردان یکی از غنی ترین روغن های گیاهی و حاوی 98% تری گلیسرول است و مقدار اندکی نیز فسفولیپید و استرول دارد. از طرفی روغن تخمه آفتابگردان دارای 15% اسیدهای چرب اشباع شده یا اسیدهای چرب ترانس، 85% اسیدهای چرب تک غیراشباع، اسیدهای چرب چندغیراشباع مانند 45-32 گرم اسیداولئیک (امگا9)، 56-40 گرم اسید لینولئیک (امگا6) و 0.6-0.2 گرم امگا3 است. به همین دلیل نیز مصرف این روغن باعث کاهش کلسترول خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی می شود.
محصول روغن آفتابگردان نگین دانه-900 گرم در دسته بندی روغن محلی قرار دارد. این محصول از برند متفرقه می باشد.