تخمه آفتابگردان میوه گیاه آفتابگردان است. اصطلاح دانه در واقع یک نام اشتباه است. از آنجایی که “دانه” در داخل پریکارپ یا پوسته قرار دارد، از نظر فنی یک سیپسلا است. با این حال، بدنه غیرقابل خوردن است. قسمت خوراکی داخل بدنه است و از نظر فنی قلب یا هسته آن است. با این وجود، در اصطلاح عامیانه، به عنوان “بذر” یا “مغز تخمه آفتابگردان خام” نامیده می شود. از نظر گیاه شناسی، سه نوع تخمه آفتابگردان وجود دارد. رایج ترین و محبوب ترین نوع لینولئیک است. دو مورد دیگر با نام های اولئیک بالا و NuSun شناخته می شوند که دومی به طور منحصر به فرد برای استخراج روغن آفتابگردان ساخته شده است. طبقه بندی تخمه آفتابگردان بر اساس سطوح مختلف اسیدهای چرب اشباع، تک غیراشباع و چند غیراشباع موجود در آنها است. با این حال، از دیدگاه تجاری، طبقه بندی بر اساس الگوی پوسته است. به دانه های آفتابگردان با پوسته سیاه جامد، تخمه آفتابگردان روغنی می گویند و همانطور که از نام آن پیداست، این دانه ها را برای استخراج روغن فشار می دهند. تخمه آفتابگردان با پوسته راه راه برای مصارف آشپزی استفاده می شود و ممکن است تخمه آفتابگردان قنادی نامیده شود.
محصول مغز تخمه آفتاب گردان نمکی آنید-250 گرم در دسته بندی تخمه قرار دارد. این محصول از برند آنید می باشد. این محصول در نظر سنجی از کاربران در مجموع 5 رای ، نمره 84 را کسب کرده که نمره عالی می باشد